2008. június 18., szerda

lingam mudra



immunt erősitő mudra Ujjainkat összekulcsoljuk úgy, hogy az egyik hüvelykujj függőleges marad; és ezt az ujjunkat körbefogjuk a másik kezünk hüvelyk- és mutatóujjával
Szükség szerint naponta 3-szor 15 percig végezzük.

Ez az ujjtartás növeli a köhögéssel, megfázással és a légúti fertőzésekkel szembeni ellenállást, kioldja a tüdőben lerakódott váladékot. Nagyon hasznos azok számára is, akik a változékony időjárásban légzési nehézségekkel küzdenek. Növeli a testhőmérsékletet, ezért különösen azoknak használ, akik szükség esetén sem elég lázasok. A láz nagyon fontos, mivel sok baktérium csak egy bizonyos testhőmérsékleten pusztul el.

Keshav Dev szerint a Linga-mudra csökkenti a túlsúlyt is. Ehhez nagyon gondosan naponta 3-szor 15 percig kell végezni. Közben legalább napi 8 pohár vizet kell inni, és sok hűtő energiájú élelmiszert joghurt, rizs, banán, citrusfélék kell fogyasztani. Ha túl sok ideig végezzük a Linga-mudrát, akkor lustaság és letargia léphet fel. Ez arra utal, hogy le kell rövidíteni a gyakorlat idejét, és másféle élelmiszert kell fogyasztani. Az immunrendszer serkentésére és a testhőmérséklet növelésére az alábbi, "Hagyd magad mögött a betegséget", igen hangzatos nevű gyakorlatot végezhetjük. Ezután ülve vagy fekve a Linga-mudrát, egészen addig, amíg melegünk nem lesz.

Alapállás: A lábak kis terpeszben, a térd egy kicsit behajlítva, kezek a mellkas előtt.
Belégzés: A karokat lendítsük hátra, és nézzünk át a vállunk fölött. Kilégzés: A két kezünket ismét hozzuk a mell elé, fejünket fordítsuk előre. Legalább l0-szer ismételjük.

Az immunrendszer általános aktiválásához a bíbor kasvirág (Echinacea angustifolia) ajánlott.

Képzeljen a testében egy tüzet, amelyben elég minden felesleges baktérium, hulladék és salakanyag.

Megerősítés: Ellenállóerőm percről percre növekszik.

2 megjegyzés:

Csilla írta...

Szép estét!
azt szeretném tudni, hogy a Linga-mudra és a megfelelő ételek fogyasztása mennyiben befolyásolja a túlsulyt

parama írta...

Végzése hőt termel.Óvatosan végezni és bőven igyál folyadékot